Totaal aantal pageviews

dinsdag 16 december 2014

Schellinck, Edgard (1925-) alias Linck



Edgard Schellinck, pseudoniem Linck (Sint-Gillis / Brussel 1925, † 5 november 1999):
Was tekenaar, illustrator en ontwerper van affiches. Opleiding aan Sint- Lucas te Brussel. Als tekenaar verbonden aan Via Secura en de Hoge Raad voor Verkeersveiligheid. Was vooral gekend voor zijn humoristische tekeningen (o.a. een ganzenbord over de Bevrijding in 1944); illustreerde in de laatste jaren van zijn leven ook het feuilleton "La bataille de Ransbeek n'aura pas lieu" dat verscheen in "Le Crennequinier".

2 opmerkingen:

  1. Deze prent is al jaren in mijn familie, maar de kunstenaar was mij onbekend. Ik kon alleen op uw website dit winterlandschap terugvinden. Na een zoektocht kwam ik zelf tot de conclusie dat het een ets van Hebbelinck moet zijn, waarschijnlijk gebaseerd op een werk van De Saedeleer. Dit na vergelijking van de stijl en vorm van o.a. de manier waarop de bomen in de sneeuw staan. Hebbelinck kortte zijn naam vaker af, en de vorm van de letter 'k' komt bovendien overeen met zijn signatuur onderaan andere werken. De tekenaar Schellinck heeft m.i. een andersoortig handschrift en tekenstijl.

    Onze prent heeft een oplagenummer, dat op uw foto ontbreekt. Heeft u wellicht meer informatie rondom deze prent en de oorsprong ervan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Linck is toch echt Schellinck. Hebbelinck signeerde met Belin en niet met Linck

      Verwijderen